23 Nisan 2013 Salı

İMAMOĞLU'NDAN BİR DOKTOR GELDİ GEÇTİ


Şamil YAZAN


                      Bugün dahi onun ismini birçok kimse hatırlar. Çünkü o İmamoğlu’na gelen ilk doktordur. Fedakâr bir insan olmasıyla da tanınan Doktor Ali Deniz, İmamoğlu halkının asla unutamayacağı şahsiyetlerin başında gelmektedir.

Doktor Ali Deniz, Kozan’daki vazifesinden istifa ettikten sonra “ iki sene kalma” düşüncesiyle 17 Kasım 1948 tarihinde İmamoğlu’na gelir.  İşte Doktor Ali Deniz’in gelişi o geliştir. Kırk yıldan fazla İmamoğlu’nda doktorluk yapmıştır. İmamoğlu’nda 40 yılda fazla kalmasında en büyük etken: İmamoğlu halkından gördüğü sevgi ve saygıdır. Bu yüzden doğup büyüdüğü çevresinde “İmamoğlulu” olarak anılmıştır.


Doktor Ali Deniz’in hayatı, İmamoğlu Tarihi ile de özdeşleşmiştir. Çünkü İmamoğlu’nun merkezi olarak kuruluşunu anlatan “İmamoğlu’nda 41.Yıl” isimli yazısı bunu en büyük göstergesidir. Fikret Aslan’dan sonra İmamoğlu’nun kuruluşu hakkında değerli bilgiler veren ikinci kişidir.

O sıradan bir doktor değildi. Muayenehanesinde her gece İmamoğlu halkı ile sohbetler edecek ve İmamoğlu’nun ileri gelenleriyle “İmamoğlu İmar ve Geliştirme Derneği’ni” kuracaktır.

Doktor Ali Deniz’in İmamoğlu’na gelmesiyle beraber civardaki bütün hastalar İmamoğlu’na getirilir olmuştur. Bu durumda İmamoğlu’nun gelişmesine büyük katkı sağlamıştır.

İmamoğlu’nu ikinci memleketi olarak görecek kadar İmamoğlu’nu benimsemiş bir insanın adını en azından bir sokağımıza vermek İmamoğlular için bir borç olsa gerektir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder