8 Eylül 2013 Pazar

İMAMOĞLULU GENÇ BİR ŞAİR BEYTULLAH SARAÇ

Şamil YAZAN
Araştırmacı-Yazar
İmamoğlu’nu tarihi bilinmediği gibi İmamoğlulu şair, ozan ve yazarlarda bilinmemektedir. İşte şimdi size bahsedeceğim şair ve yazar İmamoğlu’nun yeni yetişen isimlerinden biridir. Gelin isterseniz önce onun hayat hikâyesini anlatalım. 1987 de Kozan’da doğdu. O zamanlar da İmamoğlu’nda hastane olmadığı için böyle oldu tabi. İlkokula Tuna mahallesindeki Atatürk İlkokulu’nda başladı. Daha sonra İstiklal İlkokulu ve Mehmet Akif Ortaokulu’nda devam etti. Liseyi Kozan’da Kozan Anadolu Lisesi’nde okudu. Daha sonra jeoloji ile ilgili işlerde çalışmaya başladı ve 2008 yılında da Süleyman Demirel Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümüne girdi. Özel sektörde jeoloji ile ilgili işler yapmaya devam etmektedir.
İmamoğlulu şiar ve yazar Beytullah SARAÇ

 Lise zamanlarımda Kozan Ülkü Ocakları’nda ve yine daha sonrasında İmamoğlu Ülkü Ocakları’nda çeşitli görev ve hizmetlerde bulundu. Yine bulunduğu şehirlerde çeşitli sivil toplum kuruluşlarında Türk Milliyetçiliği’ne, Türk Milleti’ne hizmet etti. Isparta’ya geldiğinde de aktif olarak Isparta Türk Ocağı’nda Gençlik Kolu Kurucusu ve Başkanlık yaptı. Yine bu çalışmalarının yanında yazılar ve şiirler yazdı. Yazılarım Çeşitli dergilerde ve internet sitelerinde yayınladı. Şiirlerinde genelde aşk, memleket ve Türklük konularına ağırlık vermiştir. Nitekim bir şiirinde:
          “Türkistan’da deprem olmuş yanarım!...
Ruhum erir, içten içten yanarım.
Yer çökmüştür, gök basmıştır sanarım.
Yıkıldı mı Ata yurdum Türkistan?...
Gözlerimden seller gibi akar kan…”

diyerek Türkistan Türklerinin dertlerini kendince dile getirir. Türk Dünyasının önemli simalarından biri olan Rauf Denktaş’ın ölümü üzerine:

            “Yıl iki bin on iki,
Ocak ayı, gün cuma,
Devrildi Koca Çınar,
Yürekler dayanmaz buna.”
diyerek yürek acısını dile getirmektedir. Azerbaycan’da Karabağ Savaşı’nda şehit düşen Mübariz’e yazdığı şiirle Azeri Türklerinin dillerine tercüman olmaktadır. Ayrıca Türk milletinin kahramanlık ruhunun hiç sönmeyeceğini bu şiirinde belirtmektedir. Mübariz’e yazdığı şiirin bir dörtlüğünü aşağıya alıyorum.

             “Mübariz sen bir devsin, ne kemik ne de etsin.
Ruhun şad olsun Yiğit, Ulmağları yurt olsun.
 Bayrağa kan oldun sen, mazimize şan oldun sen.

Tanrı Mübarizleri ordumuzda var etsim.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder